eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Úgy nyomtatgatták a hamis dollárt, mintha az teljesen természetes lenne

A helyszín: Szófia, Bulgária.

A bolgár rendőrség felszámolt egy pénzhamisító nyomdát egy egyetemen a fővárosban, Szófiában, a rajtaütés során 3,6 millió euró és 4 millió dollár hamis pénzt találtak - közölték kedden a hatóságok.

Az egyenruhások hétfő este behatoltak az egyetem területére, amelynek nevét nem hozták nyilvánosságra. A rendőrök a hamisított pénzen kívül dokumentumokat és hamis pénz előállításához szükséges eszközöket és elektronikus anyagot foglaltak le.

A művelet során őrizetbe vették az egyetem két alkalmazottját, egy férfit és egy nőt.

A balkáni országban az idén ez a második alkalom, hogy pénzhamisító bandát göngyölítettek fel. A hatóságok januárban felszámoltak egy olyan okmány- és pénzhamisító bandát, amely Sylvester Stallone amerikai filmszínész fényképével készült hamis bolgár útlevéllel reklámozta "hozzáértését". Az amerikai Secret Service biztonsági szolgálat és az Europol közös műveletének eredményeként akkor négy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×