eur:
393.72
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Az 5 ezer forintnyi élelmiszerért 10 forintot fizetett, majd távozott

A zsákmány megtartása végett árokba lökte az őt számon kérő férfit is.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 23-án reggel Kiskunmajsán bement egy élelmiszerboltba, ahol szeszesitalt, csokoládét és süteményt pakolt a kosarába mintegy 5000 forint értékben.

Mikor a pénztárhoz lépett, a boltos hölgy közölte vele az élelmiszerek árát.

A vádlott azonban csak tíz forintot adott a boltosnak, majd a kifizetetlen áruval együtt távozott az üzletből.

A boltos hölgy többször is felszólította a vádlottat, hogy fizessen, az utcára is követte és a ruhájánál fogva megpróbálta visszatartani. A vádlott azonban közölte, hogy az árut mindenképpen elviszi, majd az élelmiszert tartalmazó táskákat a kerékpárjára akasztva fizetés nélkül elhajtott. A szóváltást hallotta a bolt fölött lakó férfi, aki a bolthoz ment, ahol a boltos elmesélte neki a történteket.

A férfi az autójával azonnal a vádlott után indult és mintegy 100 méter megtétele után utol is érte és gépkocsijával a kerékpáros elé állt. Kiszállt az autóból és a vádlottat számon kérte a kifizetetlen számla miatt.

Szóváltás alakult ki köztük, ami során a vádlott a zsákmány megtartása érdekében megragadta a sértettet és egy betonozott árokba lökte, ahol a férfi elesett.

A vádlott ezután egy ismerőséhez ment, a sértett pedig értesítette a rendőrséget. Az árokba lökött férfi szerencsére nem sérült meg. A kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a rablót.

A vádlott büntetett előéletű, korábban zsarolás miatt ítélték végrehajtandó börtönre. A különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség rablás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×