INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

visszaeső

rabló

kiskunhalas

zsarolás

élelmiszer

Az 5 ezer forintnyi élelmiszerért 10 forintot fizetett, majd távozott

Az 5 ezer forintnyi élelmiszerért 10 forintot fizetett, majd távozott

Infostart

A zsákmány megtartása végett árokba lökte az őt számon kérő férfit is.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 23-án reggel Kiskunmajsán bement egy élelmiszerboltba, ahol szeszesitalt, csokoládét és süteményt pakolt a kosarába mintegy 5000 forint értékben.

Mikor a pénztárhoz lépett, a boltos hölgy közölte vele az élelmiszerek árát.

A vádlott azonban csak tíz forintot adott a boltosnak, majd a kifizetetlen áruval együtt távozott az üzletből.

A boltos hölgy többször is felszólította a vádlottat, hogy fizessen, az utcára is követte és a ruhájánál fogva megpróbálta visszatartani. A vádlott azonban közölte, hogy az árut mindenképpen elviszi, majd az élelmiszert tartalmazó táskákat a kerékpárjára akasztva fizetés nélkül elhajtott. A szóváltást hallotta a bolt fölött lakó férfi, aki a bolthoz ment, ahol a boltos elmesélte neki a történteket.

A férfi az autójával azonnal a vádlott után indult és mintegy 100 méter megtétele után utol is érte és gépkocsijával a kerékpáros elé állt. Kiszállt az autóból és a vádlottat számon kérte a kifizetetlen számla miatt.

Szóváltás alakult ki köztük, ami során a vádlott a zsákmány megtartása érdekében megragadta a sértettet és egy betonozott árokba lökte, ahol a férfi elesett.

A vádlott ezután egy ismerőséhez ment, a sértett pedig értesítette a rendőrséget. Az árokba lökött férfi szerencsére nem sérült meg. A kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a rablót.

A vádlott büntetett előéletű, korábban zsarolás miatt ítélték végrehajtandó börtönre. A különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség rablás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018