eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: police.hu

Öten mentek az áldozatra az otthonában, esélyt sem hagytak neki

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy ötfős társaság ellen, amely a vád szerint értékeiért, kirívóan brutális módon megölt egy dunavarsányi férfit.

A vádirat szerint az öt elkövető 2019. december 31-én Dunavarsányban egy rokonuknál fogyasztott napközben alkoholt, majd onnan egy veszekedés miatt távozniuk kellett az este folyamán – írja honlapján az ügyészség.

Ezután az egyik elkövető ötletére a csapat megjelent a sértett szintén dunavarsányi lakcímén eleve azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt szerezzenek a további mulatáshoz. Ugyan az ingatlanra a sértettel engedélye nélkül jutottak be, de amikor őket észrevette – mivel ismerték egymást korábbról – a sértett beszélgetni kezdett velük, majd közösen fogyasztottak a garázsban alkoholt is. Annak során azonban az egyik elkövető összeszólalkozott a sértettel, aki ezután az egész csapatot elküldte az ingatlanjáról.

Távozásuk után, még az ingatlan utcájában az elkövetők megbeszélték, hogy visszamennek és a sértettet megölik az értékeiért.

Ezután ketten közülük erőszakkal benyomultak a házba, majd egyikük eszméletlenre verte a sértettet, míg utána érkező társai értékek után kutattak. A magához térő sértettől az elkövetők pénzt követeltek, miközben egyikük többször fejbe rúgta, míg másikuk két ízben is megszúrta késsel. Végül az elkövetők mindenféle kezükbe kerülő dologgal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a sértett fejét, sőt még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd egy nehéz étkezőasztalt is ráborítottak.

A bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

Ezután az elkövetők az általuk a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel eltávoztak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két héten belül elfogta az elkövetőket, akik közül négyen letartóztatásban egyikük pedig bűnügyi felügyeletben várja az eljárás befejezését.

A Pest Megyei Főügyészség mind az öt elkövető ellen nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×