INFORÁDIÓ 
2020. november 24. kedd
Emma

vadászbaleset

emberölés

rendőr

puska

Véletlen fejbe lőtte vadásztársát egy rendőrtiszt – képek

Véletlen fejbe lőtte vadásztársát egy rendőrtiszt – képek

Infostart

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy rendőr ellen a Siófoki Járásbíróságon.

A vádlott 2019. február 25-én 16.30 órától 19.00 óráig érvényes vadászjegy és vadászlőfegyver tartására jogosító engedély birtokában magaslesvadászaton vett részt a sértett mint hivatásos vadász társaságában. A rendőrtiszt a vadászat kezdetekor a saját távcsöves golyós vadászlőfegyverének tárjába 3 darab lőszert helyezett el, majd azt csőre töltötte.

A magaslesvadászat befejezésekor – a vadászat folytatása érdekében – az elkövető beült a sértett gépkocsijának bal hátsó ülésére, a fegyverét azonban nem ürítette, azt továbbra is csőre töltött állapotban az ölébe fektetve szállította.

Forrás: Ugyeszseg.hu
Forrás: Ugyeszseg.hu

Eközben a sértettet telefonon arról értesítették, hogy a vadászterület más körzetében vadat lőttek és segítséget kértek annak feldolgozásához, ezért a helyszínre hajtottak. A vádlott a még mindig csőre töltött fegyverét a gépjármű jobb első ülése mögé állította úgy, hogy annak csöve felfelé állt, majd kiszállt a kocsiból.

Ezt követően, 20.00 óra körül a sértett az elejtett vadat a gépjárműve platóján helyezte el, majd elindult az autó bal oldala mellett a vezető ülés felé. Ekkor a vádlott a gépkocsi bal hátsó ülésén ülve igazgatni kezdte a vadászlőfegyverét – azért, hogy azt ismételten az ölébe helyezze – és ezzel

vétlen lövést leadva a bal hátsó ablakon keresztül fejbe lőtte a sértettet, aki azonnal meghalt.

A vadászlőfegyvert mindig úgy kell kezelni, hogy az még véletlen működés esetén se okozhasson személyi sérülést, azt a vadászat során a vadászterületen belül ürítve kell szállítani. A rendőr ezen előírásokat megszegte, a sértett halála szabályszegéseivel okozati összefüggésben következett be – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság előkészítő ülésen ítélje az elkövetőt – beismerésére tekintettel – 2 év 6 hónap fogházfokozatú szabadságvesztésre és 5 év fegyver viselésével járó foglalkozástól eltiltásra.

Nyitókép: Ugyeszseg.hu
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Böröndi Tamás

"Szívükben gyógyíthatatlan fájdalommal" közölték a Vidám Színpad Facebook-oldalán a tragikus...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018