INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

munkaerő-kölcsönzés

nav

razzia

bűnszervezet

168 millió forintnyi piszkos pénzt szagolt ki Cappy és Thor

168 millió forintnyi piszkos pénzt szagolt ki Cappy és Thor

Infostart

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négylábú munkatársai megcáfolták a régi mondást, miszerint a pénznek nincs szaga.

A NAV nyomozói még márciusban ütöttek rajta egy munkaerő-kölcsönzésben érdekelt bűnszervezeten. A cégháló több száz munkavállalót közvetített nagyvállalatoknak, autóipari beszállító multiknak, adót és járulékot azonban nem fizetett a foglalkoztatottak után,

kétmilliárd forint kárt okozva ezzel a költségvetésnek.

A mostani akció célja a további bizonyítékgyűjtés és a bűncselekményből származó vagyon felkutatása volt. A szervezet irányítójának ingatlanában tartott házkutatáson a NAV nyomozóinak a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusai és a NAV Bevetési Igazgatóságának jól képzett kábítószer-, cigaretta- és bankjegykereső kutyái is segítettek. Cappy és Thor a látszólag üres padlástérben magabiztosan szagolták ki az elrejtett, gondosan becsomagolt bankjegyeket:

összesen 84 köteg húszezrest, 168 millió forint értékben. A készpénz mellett egy 50 milliós luxusautót is lefoglaltak a nyomozók.

A NAV korábbi akciójában már csaknem egymilliárd forint értékben zárolt bankszámlákat, ingatlanokat és követeléseket, most ismét jelentős vagyont sikerült elvonni a bűnözőktől a költségvetést ért kár megtérítésére.

A szervezet irányítója és társa jelenleg is letartóztatásban van. A nyomozás bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik – olvasható az adóhatóság oldalán.

Nyitókép: Pixaabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018