eur:
394.94
usd:
363.47
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixaabay

168 millió forintnyi piszkos pénzt szagolt ki Cappy és Thor

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négylábú munkatársai megcáfolták a régi mondást, miszerint a pénznek nincs szaga.

A NAV nyomozói még márciusban ütöttek rajta egy munkaerő-kölcsönzésben érdekelt bűnszervezeten. A cégháló több száz munkavállalót közvetített nagyvállalatoknak, autóipari beszállító multiknak, adót és járulékot azonban nem fizetett a foglalkoztatottak után,

kétmilliárd forint kárt okozva ezzel a költségvetésnek.

A mostani akció célja a további bizonyítékgyűjtés és a bűncselekményből származó vagyon felkutatása volt. A szervezet irányítójának ingatlanában tartott házkutatáson a NAV nyomozóinak a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusai és a NAV Bevetési Igazgatóságának jól képzett kábítószer-, cigaretta- és bankjegykereső kutyái is segítettek. Cappy és Thor a látszólag üres padlástérben magabiztosan szagolták ki az elrejtett, gondosan becsomagolt bankjegyeket:

összesen 84 köteg húszezrest, 168 millió forint értékben. A készpénz mellett egy 50 milliós luxusautót is lefoglaltak a nyomozók.

A NAV korábbi akciójában már csaknem egymilliárd forint értékben zárolt bankszámlákat, ingatlanokat és követeléseket, most ismét jelentős vagyont sikerült elvonni a bűnözőktől a költségvetést ért kár megtérítésére.

A szervezet irányítója és társa jelenleg is letartóztatásban van. A nyomozás bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik – olvasható az adóhatóság oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×