eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyar állampolgár is az a férfi, akit egy francia budapesti meggyilkolása miatt tartóztattak le

A gyanúsítás szerint a férfi szombat hajnalban Budapest V. kerületében egy késsel – minden előzmény nélkül – szívtájékon szúrt egy francia állampolgárt, aki a helyszínen meghalt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2020. március 11-ig – elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság közleménye szerint az ügyészség a terhelt letartóztatását, míg a védő – a gyanúsított bipoláris zavarára hivatkozva – a férfi előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését kérte. A bíróság az ügyészség indítványát találta megalapozottnak.

A közleményből az is kiderül, hogy

a terhelt amerikai-brit-magyar állampolgár, Magyarországon bejelentett lakó-, illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik, a bűncselekmény helyszínét elhagyta.

Mindezek és a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés hiányában a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a vallomása, a nyomozás adatai, valamint a cselekmény
céltalan jellege és előzménynélkülisége alapján feltehető, hogy a terhelt indokolatlan agressziója
mögött kóros elmeállapot állhat fenn. A terhelt elmondása szerint bipoláris zavarban szenved és az
Egyesült Államokban alkoholfüggősége miatt kezelik. Figyelemmel minderre a bíróság szerint vele
szemben fennáll a bűnismétlés veszélye.

A bíróság a végzésben kifejtette, hogy szakértői vélemény hiányában jelenleg nincs lehetőség az
előzetes kényszergyógykezelés elrendelésére és olyan dokumentum sem áll a bíróság rendelkezésére, amely alapján következtetni lehetne arra, hogy a gyanúsított elmeállapota, pszichés betegsége feltétlenül indokolja az orvosi kezelést, azaz az IMEI-ben történő elhelyezést.

A végzés szerint az eljárás jelen szakaszában a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a terhelt
esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A végzés végleges.

Az Infostart is beszámolt a főváros V. kerületében, a Ferenczy István utcában történt. A Blikk információi szerint a 26 éves gyanúsított azt mondta, korábban nem találkozott a francia férfival, a gyilkosság elkövetését azzal indokolta, hogy rossz napja volt. A 25 éves áldozatról kiderült, hogy három napra érkezett Budapestre, ahol a születésnapját szerette volna megünnepelni.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×