eur:
394.37
usd:
371.63
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Meghosszabbították a zuglói emberölés gyanúsítottjának letartóztatását

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal – 2019. november 20-ig – meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a február 16-án Zuglóban elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2019. február 16-án egy XIV. kerületi üzlet parkolójában elvágta a sértett nyakát, aki belehalt a sérülésébe. A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas - olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A terhelt büntetett előéletű, többnyire erőszakos jellegű bűncselekmények miatt indultak vele szemben korábban büntetőeljárások, de sem ezek, sem az ellene kiszabott büntetések nem tartották vissza a gyanú szerinti bűncselekmény elkövetésétől. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított őrizetbe vétele előtt már hosszabb ideje alkohol-, kábítószer- és gyógyszerfüggő életmódot folytatott, egzisztenciális körülményei tisztázatlanok, bejelentett munkahellyel, igazolt jövedelemmel nem rendelkezik.

Mivel ismert tartózkodási helyén nem volt elérhető, felkutatása érdekében a nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki, elfogásakor pedig hamis adatokkal próbálta igazolni magát.

A fentiekre tekintettel a bíróság helyt adott a Fővárosi Főügyészség indítványának és megállapította, hogy a gyanúsított esetében fennáll annak a veszélye, hogy kényszerintézkedés elrendelése nélkül szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, valamint a hatóságok elől újból elrejtőzne, vagy megszökne.

Figyelemmel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények jellegére, kedvezőtlen személyi és családi körülményeire, valamint a büntetőeljárás előtt és alatt tanúsított magatartására az elsőfokú bíróság megállapította, hogy a – védő által indítványozott – bűnügyi felügyelethez szükséges önkéntes jogkövetés nem várható el a terhelttől, így esetében a letartóztatás alkalmazása továbbra is szükséges. Ugyanezen okok miatt nincs lehetőség a védő által kérelmezett óvadék megállapítására sem.

A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×