eur:
394.5
usd:
365.27
bux:
65461.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Szimpla romkocsma Budapest bulinegyedként ismert részén a Kazinczy utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lecsaptak a rendőrök a bulinegyedre - videó

Több mint 300 emberrel szemben intézkedtek a három belvárosi kerületben, a társszervekkel közösen a hétvégén tartott ellenőrzésen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, a Katasztrófavédelem, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság és Erzsébetváros Önkormányzatának munkatársaival, valamint a polgárőrökkel közösen összehangolt komplex ellenőrzést tartott 2019. június 14-én és 15-én éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében.

A szórakozóhelyeken és azok környékén a rendőrök 309 személyt igazoltattak, akik közül nyolc főt előállítottak kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt.

Egy főt feljelentettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt. A rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek két nővel szemben tiltott prostitúció miatt, további három személlyel szemben pedig a közlekedési szabályok megsértése miatt, és hét alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot.

A rendőrök a társszervekkel együtt összesen 60 taxist ellenőriztek, amely során hat esetben helyszíni bírságot, egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. A társhatóságok további tizenhét alkalommal egyéb eljárást kezdeményeztek.

A BRFK tovább folytatja az összehangolt, komplex ellenőrzést Budapest V., VI. és VII. kerületében a vendéglátóhelyeken és azok közvetlen környezetében - olvasható a police.hu portálra felkerült rendőrségi közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×