INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

bűn

térkép

rendőrség

bűnügyi térkép

A problémás magyar strandok. Sötétkék: kiváló, világoskék: jó, zöld: elégséges, piros: rossz vízminőség. Kattintson az illusztrációra az interaktív térképért!

Közzéteszi Magyarország bűnügyi hőtérképét a rendőrség

Infostart

Interaktív módon kereshetünk rajta 30 napos késleltetéssel - balesetek ügyében is.

Új internetes portált indít a rendőrség, aminek célja, hogy a lakosság is megismerhesse Magyarország bűnügyi-baleseti fertőzöttségét - derül ki a Police.hu közléséből. A Térkép.police.hu elérésen lévő "kék térkép" egy 5,148 milliárd forintnyi közpénzből megvalósuló projekt első eleme, gazdája a belügyi tárca vezette konzorcium.

Az interaktív térkép 2019 júliusáig tesztüzemben működik.

A látogatók maguk választhatják ki, hogy milyen típusú bűncselekményeket vagy baleseteket rajzoljon ki a térkép, majd a részletes adatokért ráközelíthetnek az ország számukra érdekes útszakaszára,

településére vagy településrészére - csaknem utcaszintű pontossággal. Az adatok - a rögzítés időpontjához mérten - 30 napos késleltetéssel jelennek meg, és a tesztüzem idejében 30 vagy 60 napos időszakra vizsgálhatók. Értelmezésüket, elemzésüket a klasszikus pontszerű megjelenítés mellett a halmazokba rendezett vagy a hőtérkép nézet könnyítheti meg.

A bűnügyi információk alapértelmezetten egy ponttérképen jelennek meg, ekkor a valós helyszínekhez mérten 25 méteres pozíciótorzítást alkalmaz a térképészeti rendszer, míg tematikus nézetre váltáskor a 100 ezer lakosra jutó bűncselekményszámokkal kalkulál.

A tesztüzem lezárását követően a rendőrség olyan egyedi térképeket tesz majd közzé, amelyek információtartalma a most megújult bűnügyi és baleseti interaktív felületekről nem érhető el.

A projekt egészéről ITT ír többet a rendőrség.

Nyitókép: www.eea.europa.eu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018