INFORÁDIÓ 
2019. október 16. szerda
Gál

lopás

rendőrség

fővárosi főügyészség

Megijedtek a tolvajok, magukra hívták a rendőröket

Infostart

Egy lopási ügy fajult el annyira, hogy a két tettes inkább felcsörgette a zsarukat.

A két férfi az egyikük munkahelyéről tulajdonított el különböző fém tárgyakat, majd levágták a gázcsövet, ami után, az okozott közveszély miatt értesítették a rendőröket. A kerületi ügyészség vádat emelt ellenük.

A két vádlott 36 éves férfi 2017. május 30-án a kora délutáni órákban megjelent a IV. kerület, Schweidel utcában található üzemcsarnokban, ahol egyikük karbantartóként dolgozott, azzal a céllal, hogy onnan értékeket tulajdonítson el - derül ki a vádiratból.

A férfiak a csarnokból fém csöveket, valamint szögvasakat szedtek össze, majd megkísérelték ellopni a gázóra előtti gázcsatlakozó vezetékét is. Azt egy flex segítségével átvágták, melynek hatására éghető gáz kezdett szivárogni a csőből. A két férfi ekkor

az elvágott gázcsövet betekerte egy szigetelőszalaggal, ezzel a további gázszivárgást megakadályozták, majd értesítették a rendőrséget.

A terheltek a gázvezeték megrongálásával robbanásveszélyt és több mint százezer forint kárt okoztak - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti a X. és XVII. Kerületi Ügyészség a két férfi ellen közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra figyelemmel a cselekményeket a törvény kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018