eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Döntöttek a népligeti erőszakolók ügyében

Elítéltek négy férfit abban az ügyben, amelyben azzal vádolták őket, hogy szexuális erőszakot követtek el egy külföldi nővel szemben a 2015 nyarán Népligetben. Az ítélet nem jogerős - közölte a Fővárosi Törvényszék.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú, a nap folyamán kihirdetett ítéletében "a sértett védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete" miatt a másodrendű vádlottat 4 év fegyházbüntetésre ítélte.

A többi vádlott a bűncselekményt bűnsegédként követte el. Ezért a bíróság az elsőrendű vádlottat 2 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, a harmadrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, a negyedrendű vádlottat pedig 3 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet szerint a vádlottak 2015 nyarán Budapesten az esti órákban egy erősen ittas külföldi nőt vettek fel autójukba azzal a céllal, hogy mindannyian közösüljenek vele. Az akkor már akaratnyilvánításra és védekezésre képtelen nőt a X. kerületben a Népliget melletti erdős területre vitték, ahol a másodrendű vádlott közösült vele. Mivel a nő magatehetetlen volt és a többi vádlott nem tudott vele "további szexuális cselekményt végezni", végül kitették az autóból.

A tényállást a bíróság a vádlotti vallomásokra - köztük az elsőrendű vádlott nyomozati szakban tett beismerő vallomására -, a rendőri jelentésekre, a tanúvallomásokra, a szakértői véleményekre és egyéb tárgyi, valamint okirati bizonyítékokra alapozta. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a nő akaratnyilvánításra képtelen volt.

A bíróság figyelembe vette, hogy a vádlottak cselekménye kísérletnek minősült, mert a több ember által elkövetett szexuális erőszak feltétele, hogy legalább két elkövető cselekménye befejezett legyen.

Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×