eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Helyzetek, amikért rögtön bevonható a jogsi

A borsodi rendőrség megelégelte a szabályok szabad értelmezését a közutakon, így azonnal, figyelmeztetés nélkül eljár, ha kiemelt szabálytalanságot észlel.

Szerdán a 3-as főúton előzés során a kistokaji elágazásnál egy sajókeresztúri autós egy előzéses manőver során több olyan szabálysértést is elkövetett, amiért jogosítványelvétel jár: lámpás kereszteződés előtt átlépte a záróvonalat, és a kanyarodósávból, gyalogátkelőn átsuhanva előzte a kocsisort - piros lámpánál.

A férfit előállították a miskolci rendőrök. Kiderült, jogosítványa sem volt, de beismerte az elkövetett cselekménysort. A 24 éves férfinak ezután egy évig biztosan nem lehet vezetői engedélye, és pénzbírsággal is sújtották.

Mint a Boon.hu utánajárt, a férfi igen közel állt már a jogosítvány megszerzéséhez.

A lap korábban több eset kapcsán is beszámolt róla, a borsodi rendőrség a folyamatos közúti ellenőrzések során a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben azonnal intézkedik, az elkövetők pénzbírság mellett vezetőiengedély-felfüggesztésre is számíthatnak.

De melyek ezek a kiemelt szabálysértések? Mint a Boon.hu Pitkó László alezredestől megtudta, a kiemelt szabálysértéseken kívül vannak olyan helyzetek, amelyek önmagukban nem lennének kiemeltek, de balesetokozás miatt azzá válnak. Így

  • az elsőbbségi szabályok be nem tartása gyalogátkelőnél,
  • az előzési szabályok be nem tartása (záróvonal, tiltó tábla, zebra)
  • piroson áthaladás
  • követési távolság be nem tartása miatti balesetokozás
  • szabálytalan sávváltás, szlalomozás, elévágás, befékezés.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×