eur:
394.23
usd:
370.14
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (balról) az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Életveszélyes az állapota, ezért kiengedték a börtönből a Dózsa György úti gázolót

Megszüntette a bíróság M. Richárd letartóztatását, és Budapest, valamint Pest megye területére bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája egy orvos szakértői vélemény alapján döntött az enyhébb kényszerintézkedésről - írja a 24.hu. A szakértői vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved. Ezen kórállapot megoldása nyitott szívműtét keretében az aorta billentyű cseréje, műbillentyű beültetése.

M. Richárd jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmuszavarok is jelentkezhetnek - áll a szakértői véleményben.

Ha a következő hónapokban nem műtik meg, maradandó szívizom-károsodást fog szenvedni, illetve lehetséges közvetlen életveszélyes állapot kialakulása is.

A beavatkozás után két-három hónap a rehabilitáció, aztán a bírósági eljárás folytatásának akadálya várhatóan nem lesz.

A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa arról tájékoztatta a bíróságot, hogy a tervezett műtét a Városmajori Szív és Érsebészeti Klinikán kihelyezéssel oldható meg a részükről, a műtétet követő rehabilitáció a büntetés-végrehajtás keretein belül nem biztosítható. A bíróság ezért felülvizsgálta az M. Richárddal szemben alkalmazott kényszerintézkedést, és egészségi állapotára tekintettel letartóztatás helyett bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A Dózsa György úti baleset 2017 májusában történt: M. Richárd hatalmas sebességgel csapódott Mercedesével egy balra kanyarodó Citroenbe. A kanyarodó autó a becsapódástól többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba. A balesetben két ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×