eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (balról) az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

M. Richárd: örülök, hogy élek

Több hónapon át a Rókus-kórházban rehabilitálják műtétei után a Dózsa György úti gázolás egyik gyanúsítottját, M. Richárdot.

Komplikáció lépett fel a Dózsa György úti gázolás egyik gyanúsítottja, M. Richárd szívműtétjénél, ezért életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani - ezt maga az érintett közölte a 24.hu portálnak adott interjújában. Mint részletezte, keddi műtétekor belső vérzése lett, ezért kellett újra megműteni. Kisvártatva sor került egy akut műtétre is, ami miatt megint "életveszélyes állapotban" volt - egy aorta repedt el.

A kecskeméti maffiaperben is érintett férfi

szívbillentyű-elégtelenségben szenvedett.

A bevérzés miatti műtét után azonban nem tudták helyreállítani a pulzusát, ezért - mint M. Richárd mondta - "háromszor sikerült meghalnia". A szívritmusát hétfőn helyreállították, 1-2 hétig még kórházban kell maradnia.

A kezelőorvosok a bíróságot tájékoztatták, hogy a rehabilitáció bv-intézeti keretek között nem biztosítható, ezért

M. Richárdot nem tartóztatják le, bűnügyi felügyelet alatt fog élni, először a Rókus-kórházban, várhatóan 1-3 hónapot.

A végzetes száguldás

A Dózsa György úti tragédia 2017 májusában történt. A 41 éves, jogosítvány nélküli M. Richárd hatalmas sebességgel (135-140 a megengedett 50 helyett) csapódott Mercedesével egy Citroenbe. A kanyarodni akaró - de azt szabálytalanul végző - autó a hatalmas becsapódástól többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba, egyik utasa meghalt a helyszínen, a másik kevéssel később, három gyalogos megsérült. A férfi kábítószert fogyasztott, de ez a vezetési képességére nem volt hatással a szakértők szerint. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Az ügyész 7 év 2 hónap börtönt kért M. Richárdra. A Dózsa György úti balesetben érintett másik sofőrre, N. Józsefre két év fogházat kért, három év próbaidőre felfüggesztve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×