eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megölte élettársát - 15 év fegyház

Hosszú ideje éltek a felek verekedős kapcsolatban.

Tizenöt év fegyházra ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék azt a - korábban is gyilkosságért elítélt - 55 éves férfit, aki agyonverte 31 éves élettársát 2016 októberében Maglódon.

V. L.-t különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre; feltételes szabadságra legkorábban büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható - közölte a törvényszék hétfőn. Sajtóhírek szerint a férfit korábban egy pincérnő megölése miatt tizenkét év fegyházra ítélték.

Az előző szabadságvesztésből nem sokkal korábban szabaduló vádlott 2011-ben megismerkedett a pultosként dolgozó sértettel.

Rövidesen összeköltöztek, de többször, hosszabb-rövidebb ideig külön is éltek. Mindketten rendszeresen fogyasztottak szeszes italt, a nőt környezete alkoholbetegnek tekintette. Ittasan "bárkivel durván, sértő módon tudott viselkedni" - közölte a törvényszék.

A Pest Megyei Főügyészség korábbi közleménye szerint anyagi természetű, illetve féltékenységből eredő vitáik gyakran torkolltak kiabálásba, verekedésbe.

Az ítélet szerint a sértett 2016. szeptember végétől újra együtt lakott a vádlottal.

Október 20-án este, miután a férfi arcon ütötte élettársát, a nő oldalba rúgta és késsel fenyegette V. L.-t, majd tovább bántalmazták egymást.

A férfi - aki felületes vágott sérülést szenvedett - többször arcon ütötte, ököllel és lábbal is bántalmazta élettársát, aki emiatt néhány órán belül meghalt.

V. L. letartóztatásáig ismerőseinél lakott, akiknek azt mondta, hogy a nő dolgozik. A sértett holttestét az ingatlan tulajdonosa találta meg egy hónappal később.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője más minősítésért (erős felindulásból elkövetett emberölés), valamint enyhítésért fellebbezett.

A bíróság a jogerős ítéletig fenntartotta V. L. letartóztatását - olvasható a törvényszék közleményében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×