INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

antwerpen

csatorna

bankrablás

Egészen a bankszéfig evickéltek a csatornarendszeren keresztül

Egészen a bankszéfig evickéltek a csatornarendszeren keresztül

Infostart / MTI

Filmbe illő, sikeres bankrablás Antwerpenben.

Akár hollywoodi forgatókönyvírók tollhegyére is kívánkozhatna annak a bankrablásnak a rejtélye, amelyet vasárnap követtek el Antwerpenben.

Amikor a rendőrség a belga város gyémántközpontjában lévő egyik bank riasztására válaszolva kivonult a helyszínre, a páncélszekrény termét zárva találta. Miután behatoltak, észlelték, hogy kirabolták a páncéltermet, mintegy 30 széfet ürítettek ki a rablók, akik minden bizonnyal a falon át vájt lyukon távoztak, amely egy alagút volt a városi csatornarendszerhez.

A nyomozás során még nem sikerült megállapítani, hogy mekkora értékkel távoztak a rablók, a bank ügyfelei hétfőn arra vártak, hogy megtudják, az ő széfjüket is kiürítették-e az elkövetők.

"Azt vizsgáljuk, mekkora értékű volt a rablás, többet egyelőre nem mondhatunk" - közölte a rendőrség.

Annyi nyilvánvaló, hogy a rablás elkövetése éppoly vakmerő volt, mint amilyen veszélyes. Először is alagutat kellett ásni egy épületből, amely több száz méterre volt a csatornarendszertől. Majd az egy méternél keskenyebb átmérőjű csatornán keresztül - amely bármely pillanatban megtöltődhetett szennyvízzel - el kellett jutni a bankhoz. Itt egy második alagutat kellett vájni, hogy bejussanak a BNP Paribas bank széftermébe, ahol a lehető legtöbb értéket össze kellett szedni még a riasztó működésbe lépése előtt.

Az ügyészség szerint a bank biztonsági szolgálata délután egy óra 34 perckor hívta a rendőrséget. Amikor a rendőrök megékeztek, a széfterem zárva volt, de a riasztó még szólt. Amikor sikerült kinyitni, megtalálták a padozatba vájt lyukat.

A tűzoltók segítségével átfésülték a csatornarendszert a környéken és megtalálták a második alagutat.

"Jelenleg nincs gyanúsított, akit letartóztathatnánk" - közölte az ügyészség.

A rablás magán viselte a franciaországi Nizzában 1976-ban elkövetett bakrablás jegyeit, amikor a Societe Generale bank 339 széfjét rámolta ki a "szennycsatorna banda" egy nyári hétvégén.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018