eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrségi kordon egy családi ház előtt a Komárom-Esztergom megyei Ácson, a Dózsa György úton, ahol az MTI értesülése szerint családi tragédia történt; a helyszínen négy holttestet találtak: két gyermeket, egy férfit és egy nőt. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a két kiskorú gyermeket, a férfi és nő pedig akasztás következtében vesztette életét.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Holttest a csomagtartóban: a rendőrség nem kíván találgatásokra reagálni

Az ORFK szerint nem igaz, hogy a túlórakorlát miatt nem vizsgálták meg a nyíregyházi bolti késelő kocsijának rakterét.

"Nem nyilvános a büntetőeljárá menete" - ezzel a címmel jelentetett meg írást honlapján a rendőrség, miután "számos találgatás" látott napvilágot a sajtóban annak kapcsán, hogy holttestet találtak a nyíregyházi eladónőt november 22-én megkéselő férfi autójának csomagtartójában.

Az üggyel kapcsolatban az országos főrendőrhelyettes tényfeltáró vizsgálatot rendelt el, ami alapján további eljárások következhetnek, de a rendőrségen belüli vezetőváltásra az ügy miatt nem került sor a reakció szerint.

A rendőrség közben tagadja azt is, hogy a túlórák szigorítása miatt nem került sor azonnal a jármű csomagtartójának vizsgálatára.

"A halaszthatatlan nyomozási cselekmények végrehajtása semmilyen körülmények között nem függ attól, hogy szükséges-e túlóra elrendelése"

- fogalmaz a rendőrségi közlés.

Ismert, korábban az Index.hu írt riportot arról, hogy Szabolcsban jogellenesen korlátozzák a túlóra-kifizetéseket, de a Police.hu-n megjelent mostani közlemény ezt is tagadja: "az ügyben az ORFK 2018 novemberében tényfeltáró vizsgálatot folytatott, amely megállapította, hogy felelős gazdálkodás folyik, nem történt jogellenes korlátozás".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×