eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Vonat elé hajtott a teherautósofőr, a napsütésre hivatkozik

Nem állt meg a tilos jelzésnél, egy vasúti átjáróban egy tehergépkocsi vezetője Sarkadon. A rendőrök rövid időn belül azonosították a közlekedés biztonságát veszélyeztető férfit. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

A tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott egy tehergépkocsi vezetője Sarkadon, még október 31-én reggel fél 8-kor.

A közeledő vonat vezetője azonnal vészfékezett, a szerelvény azonban már olyan közel volt az átjáróhoz, hogy az intenzív fékezés ellenére is csak az átjáró után állt meg.

A két jármű nem ütközött össze, mivel a tehergépkocsi vezetője, amikor meglátta a vonatot, gázt adott és még ki tudott hajtani az átjáróból.

A vasúttársaság munkatársainak bejelentését követően a rendőrök rövid időn belül azonosították a tehergépkocsit és annak vezetőjét - írja a Police.hu. A férfi kihallgatásán azt mondta, hogy

a napsütés és más egyéb körülmények miatt nem látta jól a fénysorompó jelzését,

de szerinte nem tilos jelzésnél hajtott be az átjáróba. A rendőrségi eljárás adatai szerint a fénysorompó üzemszerűen működött, jelezte a vonat érkezését.

Ha a fényjelzés a napsütés, vagy más ok miatt nem volt jól látható, a tehergépkocsi vezetőjének meg kellett volna állnia.

A rendőrség a szarvasi férfi ellen a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×