INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

fővárosi főügyészség

vádemelés

késelés

budapest

turista

Késsel támadt turistákra egy budapesti férfi - videó

Késsel támadt turistákra egy budapesti férfi - videó

Infostart

A fiatal budapesti férfi két ittas amerikai turistát késelt meg, amikor azok visszakövetelték a tőlük elvett pénzt.

A vádirat szerint a vádlott - egy 26 éves budapesti férfi - 2016. szeptember 22-én hajnalban, a VI. kerület, Mozsár utcában odalépett két, amerikai férfihoz, akik egy szórakozóhelyről tartottak a szállodájuk felé, ittas állapotban.

A vádlott megállította a két külföldi férfit, és kábítószert ajánlott nekik megvásárlásra úgy, hogy valójában nem volt nála tiltott szer, célja az volt, hogy a sértettek pénzét megszerezze. Az egyik férfi elővett a zsebéből körülbelül 50 dollárt, amit a vádlott egy hirtelen mozdulattal kikapott a kezéből, majd futásnak eredt.

A két férfi a pénz visszaszerzése érdekében a vádlott után futott, utol is értek, majd a kabátját megragadva a pénzt követelték tőle.

A vádlott ekkor elővett egy kést, és azzal mindkét sértettet többször, több helyen (fej-, illetve nyaktájékon, valamint mellkason) megszúrta.

A bántalmazást követően a vádlott elmenekült a helyszínről. A sértettek eljutottak a szállásukra, ahol a szálloda recepciósának segítségével mentőt hívtak.

A bántalmazás - a szúrások erejét, valamint a támadott testtájékokat is figyelembe véve - mindkét sértett esetében reális eséllyel okozhatott volna életveszélyes, vagy halálos kimenetelű sérülést, csak a véletlennek köszönhető, hogy nem így történt.

A Fővárosi Főügyészség a visszaeső elkövetőnek minősülő férfit nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tételének felső határa a vádlott estében 25 évig terjedő fegyházbüntetés.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018