eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Police.hu

Megrongált 50 gépkocsit egy bódult férfi Budapesten egyetlen éjszaka alatt

A vádlott az összes autót egy éjszaka alatt rongálta meg úgy, hogy az utcán parkoló gépkocsiknak jellemzően az oldalát, vagy tetejét karcolta végig egy éles tárggyal.

A vádirat szerint a férfi 2017. január 28-án éjjel ittas állapotban, a VI. kerületi Dessewffy utcában, Jókai utcában, Lovag utcában és Nagymező utcában összesen 50 gépkocsit rongált meg úgy, hogy azokat egy ismeretlen tárggyal megkarcolta, egy esetben pedig letörte a gépjármű visszapillantó tükrét.

A vádlott által okozott kár gépkocsinként jellemzően 50.000 – 100.000 forint közötti összegre tehető, de volt olyan eset is, ahol a 200.000 forintot is meghaladta.

A vádlott cselekményét egy szemtanú észlelte, aki értesítette a rendőröket. A kiérkező járőrök a férfit igazoltatták, majd előállították, amelynek során megállapították, hogy a vádlott a cselekményt megelőzően marihuánát fogyasztott.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádlottal szemben 50 rendbeli rongálás vétsége, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A férfi ezen felül még több mint 20 gépkocsi megrongálásával volt gyanúsítva; ezen bűncselekmények vonatkozásában a nyomozás megszüntetésére került sor, többnyire abból az okból, hogy ezeket a rongálásokat nem lehetett kétséget kizáróan a terhelt terhére róni, mivel a gépkocsikon a sérülések keletkezésének időpontja nem volt megállapítható.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×