eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Küldeményeket lopott és elégette a leveleket a diákpostás

Sikkasztásért indult eljárás a 16 éves fiatal és két társa ellen.

Sikkasztás miatt eljárás indult Nagykanizsán egy 16 éves fiatal és két társa ellen, mert a nyáron postásként dolgozó diák lopott a rábízott csomagokból, több száz levelet pedig elégetett vagy elszórt. Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a Zalai Hírlap online kiadásának értesülését.

A lap korábban arról írt, hogy egy olvasói levél alapján derült ki, heteken át nem kézbesített leveleket a helyettesítő postásként dolgozó diák. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán a lappal azt közölte, július 6-án kaptak bejelentést arról, hogy Nagykanizsán, a Péterfai utcában, egy erdős területen három fiatalember postai leveleket éget el.

A nyomozók megállapították, hogy a postán diákmunkásként dolgozó 16 éves fiú a rábízott csomagokat és leveleket két fiatalkorú társával felbontotta. A küldeményekből mobiltelefonokat, valamint más árukat tulajdonítottak el, illetve több kézbesítendő küldeményt elégettek, megsemmisítettek, több száz darabot pedig elszórtak az égetés helyszínén.

A lap megkeresésére a Magyar Posta kommunikációs osztálya azt választolta, hogy a nyári időszakban alkalmazott diákok közönséges levélküldeményeket kézbesíthetnek, hivatalos iratokat nem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×