eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra

A gyanú szerint Szlovákiában futtatták az állami gondozott lányokat.

A 36 éves férfi és a 28 éves nő fenyegetéssel, bántalmazással kényszerítette prostitúcióra a kiskorú lányokat, a kapott összegeket pedig elvették tőlük. A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak 2016 tavaszától több alkalommal kábító hatású anyag fogyasztására is kényszerítették a fiatalkorúakat.

A két gyanúsítottat tavaly szeptember 6-án Miskolc belvárosában elfogták a rendőrök, az akcióról videó készült, a pár azóta előzetes letartóztatásban van.

A Police.hu beszámolója szerint az eljárás folyamán beszerzett információk alapján a nyomozást kiterjesztették további fiatalkorú lányok sérelmére, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények felderítésére. Ennek eredményeként a rendőrök kerítés, továbbá gyermekprostitúció kihasználása bűntett miatt elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki egy 22 és egy 25 éves gönci lakost, akik saját fiatal élettársaikat futtatták, valamint egy 68 éves gönci férfit, aki a gyanú szerint a kiskorú lányokat Szlovákiába fuvarozta.

A Készenléti Rendőrségi Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az Encsi Járási Ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×