eur:
395.64
usd:
364.84
bux:
65592.49
2024. március 19. kedd Bánk, József

Tettenérés a Balatonnál

A siófoki rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a pécsi férfit, aki a parton őrizetlenül hagyott táskából lopott.

Az ügy adatai szerint hétfő délután Siófokon egy baráti társaság indult fürdeni a Balatonba, miközben a strandra vitt értékeiket egy táskában a parton őrizetlenül és egy törölközővel letakarva hagyták. Kis idő elteltével a sértett a vízből arra lett figyelmes, hogy egy férfi a holmija között kutat, ezért azonnal kiabálni és jelezni kezdett az arra közlekedőknek, hogy tartsák fel az ismeretlent.

Ekkor már az elkövető egy mobiltelefont és egy autó indítókulcsát is kivette a táskából, de miután egy járókelő rászólt és kérdőre vonta, ijedtében eldobta azokat, a sértett a partra érve pedig értesítette a rendőröket.

A nyomozók a 60 éves férfit a rendőrkapitányságra előállították és - őrizetbe vétele mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az esettel kapcsolatban a Siófoki Rendőrkapitányság az alábbiakra hívja fel a nyaralók, strandolók figyelmét:

A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat hagyja otthon.

Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.

Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket! A TÖRÖLKÖZŐ NEM ÉRTÉKMEGŐRZŐ!

Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!

Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait távozáskor mindig zárja be!

Szórakozóhelyen, koncerten, fesztiválon ne viseljen értékes ékszereket, ruhája hátsó zsebeiben ne tartson pénzt, bankkártyát, mobiltelefont!

Bevásárlás során fokozottan figyeljen táskájára, értékeire! Okmányait, pénztárcáját ne hátizsák, hátitáska külső zsebeiben helyezze el!

Bankkártyával, hitelkertyával történő fizetés esetén körültekintően járjon el! A bankkártyát lehetőleg ne adja ki a kezéből, egy pillanatra se tévessze szem elől! Bankkártyája mellett soha ne legyen ott PIN kód-ja!

Amennyiben mégis áldozattá, sértetté válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es vagy 107-es segélyhívón!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 09:04
×
×
×
×