eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A telefonos csalók ismét beindultak - nagyon vigyázzanak!

A rendőrség figyelmeztet: a telefonos csalók tárháza kifogyhatatlan.

Újabban szolgáltatók nevében keresik meg a gyanútlan ügyfeleket. Ilyenkor az áldozat mit sem sejtve követi az utasításokat, aztán nyereményének és pénzének csak hűlt helyét találja - figyelmeztet a police.hu.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a napokban is történt egy hasonló eset. Egy ismeretlen férfi 2018. április 12-én az egyik mobiltelefonos szolgáltató munkatársaként bemutatkozva hívta fel gyanútlan áldozatát, akivel közölte, hogy a szolgáltató nyereményét szeretné átadni, amelynek feltétele az, hogy a „nyertes személy” két különböző bankszámlára utaljon át különböző pénzösszegeket.

A tranzakciókat követően az ismeretlent már nem érték el telefonon.

Néhány jó tanács:

Ne adja meg ismeretlen telefonálónak személyes, illetve banki adatait, ne utaljon, ne töltsön fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra, bankszámlákra!

Járjon utána, ellenőrizze, hogy a szolgáltatók milyen nyereményeket hirdetnek! Bármilyen kecsegtető ajánlattal keresik meg, legyen gyanakvó, mert nyeremény helyett csalás áldozatává válhat!

Amennyiben ilyen hívást kap, kérje meg a hívót, hogy később hívja vissza Önt! Addig higgadtan gondolja át, hogy lehet-e valóságalapja az ilyen megkereséseknek!Valószínűleg nem lesz visszahívás!

Amennyiben a hívó száma látható volt, akkor a számot, illetve az általa használt nevet mindenképpen jegyezze fel, amellyel segíti a rendőrség munkáját, a csalás felderítését!

Ne kövesse a csalók utasításait! Jegyezze fel a hívás időpontját, majd azonnal tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×