INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

ügyészség

álrendőr

vádemelés

fővárosi főügyészség

Rabolni próbált a kőbányai álrendőr

InfoRádió

Vádat emelt az ügyészség a kőbányai álrendőr ügyében. A férfi néhány héttel ezelőtt egy budapesti rendezvényen rendőrnek adta ki magát, és intézkedést színlelve elvette egy fiatal férfi pénzét.

A vádirat szerint a 32 éves vádlott 2017. december 10-én hajnalban a X. kerület, Albertirsai úton megtartott rendezvényen követett egy fiatal férfit a mosdóba.

A vádlott itt elővette nemzetőr igazolványát, amelyet felmutatva rányitott a sértettre a mosdó egyik fülkéjében, miközben határozottan és erőteljesen felszólította őt arra, hogy pakolja ki a zsebeit és vetkőzzön le. A sértett a felmutatott igazolványt rendőrségi igazolványnak hitte, az elkövetőről pedig azt, hogy valóban rendőr, ezért a felszólításnak eleget tett, először kipakolta a zsebeit, majd később levetette a ruháit is.

Az álrendőr eközben a sértettet a falhoz nyomta, a ruházatát ő maga is átkutatta, majd végül kivette a férfi pénztárcájában tartott 850 euró készpénzt.

Az intézkedést színlelő férfi viselkedése azonban időközben gyanússá vált a sértettnek, aki ezért a rendőri mivoltát illetően kérdőre vonta a férfit és kérte, hogy mutassa meg neki ismételten az igazolványát. A tetten ért elkövető az eltulajdonított pénz megtartása érdekében ekkor meglökte a sértettet, rácsapta a mellékhelyiség ajtaját, és futva próbált elmenekülni a helyszínről.

A sértett és barátai követték az elkövetőt, miközben értesítették a fesztivál biztonsági szolgálatát. A férfit végül a biztonsági őrök tartották vissza a rendőrök helyszínre érkezéséig. A vádlottnál a rendőrök megtalálták a nevére kiállított nemzetőr igazolványt, a sértettől eltulajdonított készpénzt pedig visszaadta.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018