eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Megszólalt a megkéselt polgármester - fotó

Megszólalt a megkéselt polgármester - fotó

Megtámadták egy német kisváros polgármesterét, valószínűleg politikai okokból.

Késes támadást hajtottak végre egy német kisváros polgármestere ellen, valószínűleg politikai okokból, az ügyben Angela Merkel kancellár is megszólalt kedden.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Altena polgármesterére hétfő este rontott rá egy férfi, a nyakán sebesítette meg késével.

Megszólalt a megkéselt polgármester - fotó

Andreas Hollsteint, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusát kórházba vitték, a feltételezett elkövetőt elfogták.

A polgármester még éjjel hazamehetett a kórházból.

Armin Laschet tartományi miniszterelnök tájékoztatása szerint a hatóságok abból indulnak ki, hogy a merényletnek politikai háttere van, erre utalnak a gyanúsított megjegyezései a menekültpolitikáról.

Angela Merkel kedd reggel szóvivője útján közölte, hogy iszonyattal töltötte el a támadás híre, és megkönnyebbüléssel fogadta, hogy Andreas Hollstein hazatérhetett családjához.

Az alig 20 ezer lakosú Altena országszerte híres arról, hogy a polgármester kezdeményezésére jóval több menekültet fogadott be, mint amennyit a közös feladatokból adódó terhek tartományok közötti elosztását szabályozó kvótarendszer alapján kellett volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×