eur:
392.36
usd:
361.65
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf

Ilyen utast még Ferihegyen is ritkán látnak

A 27 éves venezuelai állampolgárságú nő ismerőse megbízásából, kapszulákban lenyelve több mint fél kilogramm kokaint hozott be Magyarországra.

A nőt 2016 végén ismeretlenek bízták meg azzal, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe a szervezetébe rejtve, kapszulákban lenyelve, kábítószert szállítson Budapestre. Az utazásához szükséges repülőjegyet, valamint a budapesti szállás foglalását a megbízók intézték. A megbeszéltek szerint egyik bűntársuk jelentkezett volna a budapesti szálláshelyen a vádlott szervezetéből kiürített kábítószerért.

December 6-án a brazíliai Sao Paulóban a megbízóitól átvett és lenyelt 76 darab kokaint tartalmazó kapszulát, majd az ily módon testébe rejtett, mintegy 660 gramm tömegű kábítószerrel Sao Paulóból Zürichbe, onnan pedig Budapestre utazott. Másnap érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai ellenőrzés alá vonták, és az orvosi vizsgálat kimutatta a testüregébe rejtett kokainkapszulákat.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő nővel szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×