INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

győr

rab

szökés

büntetés-végrehajtás

Így bujkál a Győrből megszökött rab - fotó

Így bujkál a Győrből megszökött rab - fotó

InfoRádió

Továbbra is keresik a szökött győri foglyot, ügyében belső vizsgálat és büntetőeljárás folyik.

Keresik a szökött győri foglyot, ügyében belső vizsgálat és büntetőeljárás folyik. A kirendelt ügyvéd – aki korábban is védte Zvezdovics Krisztiánt – a szökevényt tudatos elkövetőnek ismerte meg, aki valószínűleg Győrben bujkál- írja a kisalfold.hu.

Nem egyedül a bűnüldözőket érdekli, hanem a győrieket is, hogy hol lehet most a szökevény. Kedden – miután a járásbíróság udvaráról megszökött – a büntetés-végrehajtási intézet emberei még nagy erőkkel keresték őt a Püspökerdőben, a kutatás szerdára kiterjedtebbé vált, már elsősorban a rendőrség üldözi. Arca közismert.

Így bujkál a Győrből megszökött rab - fotó

A Kisalföld megkereste Faragó Péter ügyvédet, aki a Faragó & Wesztergom Ügyvédi Irodát képviseli, s ezt a céget rendelték ki a tegnapelőtt megindult büntetőeljárással kapcsolatban. A Győri Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntette alapos gyanúja miatt nyomoz Zvezdovics Krisztián ellen, de erről többet a rendőrség nem közölt. A nyomozást a főügyészség felügyeli, amely a büntetés-végrehajtási intézet jelentéseit is bekérte – tudták meg Takács Péter megyei főügyésztől. Ezenfelül pedig sem a börtön belső vizsgálatáról, sem a nyomozásról nem adnak ki most részleteket.

A Kisalföld utánanézett, hogy mi szerepelt még a bűnlajstromán. A most 33 éves férfi 10 éve már biztosan követett el vagyon elleni cselekményeket, 2007-ben Tatabányán 2 és fél évet kapott, 2009-ben szabadult, rá egy évre Sopronban, majd Győrben voltak lopásai. Aztán 2013 őszén „bedurvult", október 13-án csuklyában ment be társával Győrben a Tompa utcai benzinkútra. Kést szegezett az eladónak, s 17–18 ezer forintot rabolt. Bár tagadta a következő napok történéseit, de két nappal később az Ipar utcai felüljárónál támadt rá társával egy járókelőre, bottal fejbe vágták, hátizsákját letépték és távoztak a pár száz forintos zsákmánnyal.

Egyedül a győrszentiváni dohánybolt feltörésével tudtak nagyobb összeget elvinni, egyszer 486 ezret, egyszer 2,2 milliót. A végén 9 évet szabtak ki rá, amit 11-re emeltek s végül a korábbiak miatt 12 lett belőle. Úgy tudjuk, most körülbelül 5 éve lehetett még hátra a büntetésből, amit a 3 évvel is büntethető fogolyszökés súlyosbít, ha elkapják.

A büntetés-végrehajtásnál még azt sem árulják el, mennyi ideig kergette a kísérő őr Zvezdovicsot, aki 550 méterrel arrébb szabadult meg a rabruhától. Azt viszont leszögezték kérdésünkre, hogy az előállítást végrehajtó kolléga a „jogszabályi előírásoknak megfelelően a hivatásos szolgálat ellátásához szükséges szakmai képzettséggel rendelkezik".

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018