INFORÁDIÓ 
2020. április 10. péntek
Zsolt

büntetés-végrehajtás

győr-moson-sopron megye

fogolyszökés

Fordulat a győri fogolyszökés ügyében

Fordulat a győri fogolyszökés ügyében

InfoRádió

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogolyszökéssel kapcsolatban belső vizsgálatot indított, felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége - közölte Orosz Zoltán bv. őrnagy, a büntetés-végrehajtás szóvivője.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben megszökött 2017. szeptember 12-én a délelőtti órákban.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított. A vizsgálat elsődleges megállapításai szerint az esettel kapcsolatban felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége. A BvOP a fegyelmi eljárás lefolytatását magához vonta és a kollégát, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet biztonsági osztályvezetőjét beosztásából a parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette.

Az elmúlt 5 évben 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében, külső helyszínről távozott engedély nélkül.

A Győr környékén élő férfi a kisalfold.hu tudomása szerint rablás és több más bűncselekmény - például lopás - miatt tölti jogerős büntetését a sopronkőhidai fegyházban. A bíróság 12 évre ítélte.

A lap információink szerint a férfi rabruhában volt. Át is tudott öltözni, a ruhától a Bercsényi ligetben, a Rábca áruházhoz közeli játszótéren szabadult meg, az alsó és a a felső részt egymástól mintegy 50 méterre dobta el. A kutyával megszagoltatták a nyomot, így keresik tovább a szökevényt.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018