eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Újabb fordulat a Dózsa György úti gázoló ügyében

Újabb fordulat a Dózsa György úti gázoló ügyében

Nem védi tovább Novák Péter ügyvéd a Dózsa György úti, két halálos áldozattal végződött baleset okozásával gyanúsított M. Richárdot – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Novák Péter ügyvéd a portállal közölte, hogy az ügy kezdete óta nem ő a vezető védő, de mivel kollégája külföldön tartózkodott, ezért elvállalta a feladatot. A megbízatása csak erre az időszakra vonatkozott.

A továbbiakban Noll Bálint látja el a gyanúsított védelmét.

Mint ismert, M. Richárd 2017 májusában érvényes vezetői engedély nélkül vezetett egy Mercedest a Dózsa György úton, jóval túllépve a megengedett sebességet. A Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött a Dózsa György úton, a Tüzér utca irányából érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő, Citröennel. Az ütközés következében a járművek felsodródtak az út jobb oldalára, ahol a trolibusz megállójában elütöttek három ott várakozó személyt. A Citröen két utasa meghalt, a várakozó személyek közül egy személy, illetve az autó sofőrje súlyos, míg további két személy könnyebb sérüléseket szenvedett.

A férfit múlt hétfőn házi őrizetbe helyezték úgy, hogy nem kell nyomkövetőt viselnie.

M. Richárd a napokban levélben foglalta össze álláspontját. Azt közölte: őszintén megbánta, hogy tragikus balesetet okozott.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×