eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
Halálos fenyegetéseket kaptak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Halálos fenyegetéseket kaptak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Több szülőt folyamatos zaklatások érnek a közösségi oldalon, amióta nyílt levélben hangot adtak véleményüknek.

Az ismeretlen, álproflról küldtek bántó, olykor

halálos fenyegetéseket több szülőnek is,

úgy beszélnek a balesetben elhunyt gyerekekről, mintha megérdemelték volna a „pokol tüzét” – mondta az egyik gyászoló apa a Blikknek.

A zaklató nem csak ízléstelen tartalommal zaklatja a gyászolókat, de rendszeresen közli a hozzátartozókkal, hány napjuk van még hátra. Az üzenetek mindig másik Facebook-profilról érkeznek, így szinte lehetetlen letiltani. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki az üzengető, és azt sem, hogy valójában mit szeretne elérni leveleivel, de többen úgy gondolják, hogy a nemrég közzétett nyílt levél miatt kezdődtek a támadások. A levélben a szülők megnevezték a tragédia felelősét, és kértek mindenkit, hogy segítsenek abban, hogy ne következhessen be a január 20-i buszbalesethez hasonló, 17 halálos áldozatot követelő szerencsétlenség.

A fenyegető üzenetek miatt többen a rendőrséghez fordultak, feljelentést is tettek az ismeretlen tettes ellen. A lap által megkérdezett ügyvéd szerint ez zaklatásnak minősül, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha halálos fenyegetésről van szó, akkor akár három év börtönre is ítélhetik az zaklatót.

Minden fontos hírünk a veronai buszbalesetről itt!

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×