eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Húsz év börtönt is kaphat az ismert magyar világbajnok

Bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolják a korábbi profi ökölvívó-világbajnokot, Csábi Bettinát. A már visszavonult, két gyereket nevelő exsportoló akár 20 évre is börtönbe kerülhet.

Csábit és nyolc társát bűnszervezetben elkövetett adócsalással gyanúsítják - írta a Blikk. Az ügyben várhatóan márciusban születik ítélet. A vádirat szerint egy bajai cég több ezer tonna gabonát hozott be Romániából, majd a papírok szerint az árut Szlovákiában értékesítették. A valóságban azonban a gabonát Magyarországon adták el, áfát azonban nem fizettek.

Az ügyészség mind a kilenc vádlott esetében szabadságvesztés kiszabását kéri a bíróságtól, ennek felső határa elérheti akár a 20 évet is. A vádhatóság Csábi Bettinától 147 millió, a férjétől 315 millió, a többi 7 vádlottól összesen 2 milliárd 510 millió forint vagyonelkobzást kezdeményezett.

Egy korábbi tárgyaláson Csábi azt mondta: nem tudott arról, hogy külföldről gabonát hoztak be, és azt korábbi férje, az elsőrendű vádlott értékesítette. 

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×