eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Elfogták az orosz rendőrparancsnok gyilkosait

Elfogott az orosz rendőrség a hétvégén három férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy családjának öt tagjával együtt április végén meggyilkolták a belügyminisztérium szamarai körzeti törzsfőnökének helyettes parancsnokát - közölte hétfőn a tárca sajtószolgálata.

Irina Volk belügyi sajtószóvivő szerint a nyomozás által feltárt bizonyítékok alátámasztották a gyanúsítottak bűnösségét, akik be is vallották tettüket. A gyilkosság indítékairól Volk nem nyilatkozott.

Andrej Gost rendőrezredes, valamint három nő és két férfi holttestére április 24-én, vasárnap találtak rá a Szizrany város melletti Ivasevka községben, a parancsnokhelyettes szüleinek házában. Az összes áldozat Gost családtagja volt, vasrudakkal és kalapácsokkal verték őket agyon.

A helyszínen találtak egy hétéves kislányt is, akit súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba. A gyermek, Gost unokahúga, azóta is kómában van.

Vlagyimir Markin, az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Gosték háza ellen rablótámadást hajtottak végre, amelynek elkövetői közép-ázsiai (sajtóértesülések szerint üzbég) férfiak. Alekszandr Hinstejn, az orosz állami duma biztonsági ügyekért és korrupcióellenes harcért felelős bizottságának elnöke korábban azt közölte, hogy a "példa nélküli kegyetlenséggel" elkövetett gyilkosság indítéka a nyomozók fő feltételezése szerint bosszú volt.

Gost ezredes 2013 és 2015 között a szizranyi belügyi parancsnokság vezetője volt. A városban, ahol magas a bűncselekmények száma, a rendőrség tavaly akciókat hajtott végre az illegális ékszer-, alkohol- és fegyverkereskedők ellen.

Irina Volk hétfőn elmondta, hogy az ügy felderítésében több mint 25 nyomozó, kriminológus, poligráfszakértő és pszichológus vett részt. A gyanúsítottakat április 30-án és május 1-re virradóra vették őrizetbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×