eur:
388.48
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Prostituált-futtató hálózatot számoltak fel a francia és a magyar rendőrök

Tizenkét férfit vett őrizetbe, valamint több száz millió forint értékben készpénzt és vagyontárgyakat foglalt le a rendőrség egy francia-magyar rendőrségi akció keretében, prostituáltak futtatása és egy bűnszervezet működtetése miatt - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón, Szegeden.

Szanka Ferenc elmondta: a csaknem egy éve, tavaly áprilisban létrehozott francia-magyar nyomozócsoportot, amelynek célja a bűnszervezet tagjainak elfogása volt, francia részről Nancy ügyészsége, magyar részről a Csongrád Megyei Főügyészség vezette.

Az információk szerint a bűnszervezet létrehozásában egy szegedi család és ahhoz kapcsolódó emberek vettek részt. A szervezet tagjai Csongrád megyében beszervezett prostituáltakat futtattak Franciaország több városában, így Bordeaux-ban, Nizzában és Strasbourgban. A francia hatóságok szerint legalább negyven fiatal nőt dolgoztattak az általuk fenntartott ingatlanokban, illetve az utcán, majd a bevételük jelentős részét elvették, és Magyarországon ingatlanokba és más vagyontárgyakba fektették.

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője közölte, hétfő reggel Magyarországon és Franciaországban egy időben hajtották végre az akciót. Csongrád megyében több mint kétszáz rendőr részvételével több mint húsz helyszínen tartottak házkutatást.

Az akció keretében a rendőrök tizenkét férfit fogtak el, akik a bűnszervezet tagjai, irányítói, illetve szervezői voltak. Emellett tizennégy, nagy értékű luxusautót foglaltak le, a legnagyobb értékű jármű negyvenmillió forintot ér - tette hozzá.

Az elfogott férfiak ellen pénzmosás, kerítés, bűnszervezet létrehozása és működtetése bűncselekmény alapján indulhat eljárás.

A tizenkét embert őrizetbe vették, a francia hatóságoknak való kiadatásukról a Fővárosi Törvényszék dönt. A büntetés alapja elsősorban a francia büntetőjog, a gyanúsítottak az előzetes információk szerint tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők a francia törvények szerint.

Hétfőn kora reggel az MTI tudósítója Szegeden a Remény és a Hajnal utca sarkán lévő, nagy értékű ingatlannál, valamint egy Õsz utcai ingatlankomplexumnál is több rendőrautót látott. A rendőrség az említett utcák egy részét műveleti területté nyilvánította és az intézkedés idejére lezárta. Az akció a város több pontján zajlott, a többi között egy Nádas utcai ingatlannál is, amely a kiírás szerint panzióként működött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×