eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin

Plüssmackóba rejtett kábítószert találtak a zürichi repülőtéren

Csaknem négy kilogramm marihuánát találtak a zürichi vámosok egy ajándékcsomagként érkezett játékmackó hasában - közölte hétfőn a szövetségi vámhatóság illetékesei.

A plüssmackó egy Dél-Afrikából útnak indult és Angliába tartó repülővel landolt Zürichben. Az ajándékcsomag azért lett gyanús, mert túl nehéz volt.

"A mackó nem volt olyan finom, puha, mint amit az ember elvárt volna" - mesélte Miroslaw Ritschard, a repülőtér helyettes vámparancsnoka. A súlya is túl nagynak bizonyult. Az átvilágítás után a játékmaci hasából 3,8 kg marihuána került elő.

A Dél-Afrikából érkező csomagokra mostanában jobban odafigyelnek, nemcsak a kábítószer-szállítmányok miatt, hanem a veszélyeztetett állatfajokat érintő csempészet miatt is - fűzte hozzá Ritschard.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×