eur:
392.94
usd:
366.85
bux:
66164.92
2024. április 25. csütörtök Márk

Cipő lett a veszte a verőembereknek

Gyors, összehangolt rendőri intézkedésnek köszönhetően fél órán belül elfogtak a járőrök három férfit, akik éjszaka símaszkban támadtak egy jászkiséri férfira. Egyikük fél pár cipője döntő bizonyíték lett.

Zaklatottan hívta a rendőrséget Jászkisérről október 30-án 23 óra 35 perckor a sértett szomszédja: három idegen támadt az otthonában alvó 36 éves férfira.

- A sértett elmondta, arra ébredt, hogy berúgják a háza ajtaját, majd megáll az ágya mellett három, a fején símaszkot viselő férfi - ismertette az ügyet Kakas Gábor százados, a Jászberényi Rendőrkapitányság nyomozója. - Paprikasprével az arcába fújtak, aztán ütni kezdték, amikor pedig a földre rogyott, a hátát ütötték egy rúddal, majd hirtelen abbahagyták, és elfutottak. A sértett vallomása szerint az idegenek egy szót sem szóltak, nem kerestek és nem is kértek tőle értékeket. Nem értette a támadást, nem tudott rá okot, miért bántalmazták.

A zaj hallatán egyre több szomszédnál felkapcsolták a lámpákat, ezért a támadók gyorsan beugrottak egy személyautóba, és elhajtottak. A nagy sietségben egyikük bal lábáról a sportcipő beleragadt a sárba a sértett udvarán. Nem mentek vissza érte. A menekülő támadók elfogása érdekében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központja ellenőrző-áteresztő pontok felállítását rendelte el a Jászságból kivezető utakra - írja a police.hu.

Terenyi Imre százados: W. Richárd mezítláb ült a kocsiban

- Erdős Zsolt zászlósnak és Zolnai Ádám őrmesternek a 32-es főúton, Pusztamonostor térségében határoztam meg az ellenőrző pont felállítását - emlékezett Terenyi Imre százados, a Jászfényszarui Rendőrőrs parancsnoka. - A közelében jártak, amikor felfigyeltek egy szemből érkező gépkocsira. Utánafordultak, október 31-én 0 óra 5 perckor megállították, majd igazoltatták a benne ülő három férfit. A járőrvezető rádión jelezte, mintha egy maszkot látott volna a kocsiban. Õk még nem tudtak a cipőről, ezért megkérdeztem Erdős zászlóstól, van-e az utasok között mezítlábas. Igenlő válaszára a helyszínre indultam, tudtam, megvannak a jászkiséri támadók.

Az autóban a szarvasgedei P. József (36), a kartali K. Mihály (35) és a budapesti W. Richárd (23) ült. Utóbbi azt állította, azért van mezítláb, mert aludt a kocsiban, és nem akarta bepiszkítani cipőjével az ülés kárpitját. Két lábára viszont csak egy cipője volt, pont olyan, amilyen a tetthelyen maradt. A helyszínelők a kocsiban több símaszkot, kesztyűket és egy rongyokba tekert vasrudat is találtak.

- Az autót lefoglaltuk, a három férfit előállítottuk a kapitányságra - összegzett Kakas százados. - Kihallgatásukon egy szót nem mondtak arról, mit kerestek a 36 éves férfinál, miért támadtak rá. Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének és súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottunk ellenük eljárást, szabadlábon védekeznek.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Heves tüntetésekhez vezetett Örményországban, hogy az ország vezetése úgy döntött, négy falut visszaad a szomszédos Azerbajdzsánnak, melyeket még a két ország között a Szovjetunió felbomlása idején kitört első hegyi-karabahi háborúban szállt meg. Jereván békeszerződésre törekszik a nála katonailag sokkal erősebb Azerbajdzsánnal, ennek érdekében megkezdték a határok pontos kijelölését. A béketörekvések ellenére a retorika sokszor még mindig háborús, az örmény lakosság pedig egyre jobban tart attól, hogy a szomszédos ország támadást indíthat ellenük. Az orosz békefenntartók eközben kivonultak Hegyi-Karabahból, így most már csak Azerbajdzsánon és Örményországon múlik, mihez kezdenek egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×