eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma

A BKV szerződéseit taglalták ma a Hagyó-perben

A BKV Zrt. vádban szereplő szerződéseinek anomáliáit ismertette perbeszédében az ügyész a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per keddi tárgyalásán.

Homonnai János, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze perbeszédének negyedik napján a szükségtelen, valamint a látszatteljesítéssel kapcsolatos szerződéseket vette sorba. Azt mondta, a legtöbb esetben a Hagyó Miklós elsőrendű vádlotthoz fűződő viszony, valamint az MSZP-s kötődés határozta meg azt, hogy kivel kötött szerződést a közlekedési vállalat.

Az ügyész szerint az eljárás során bebizonyosodott, hogy a vádban szereplő, különböző kommunikációs és marketingszerződések alapján elkészített anyagokra a közlekedési vállalatnak nem volt szüksége.

Közölte, a szerződéseket több esetben visszadátumozták azért, hogy a teljesítés rövid ideje és a gyors kifizetés ne legyen feltűnő. Indoklása szerint több esetben plagizált anyagokat használtak fel "a tanulmányok" elkészítéséhez, amelyeket az ügyész a korábbi tárgyalásokon már becsatolt.

Homonnai János ügyész a tervek szerint csütörtökön fejezi be perbeszédét, amikor indítványokat is tesz.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a tárgyalási nap végén bejelentette, hogy a védői perbeszédek november 26-án kezdődnek és előreláthatólag december 21-ig tartanak.

Hagyó Mikóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A vád szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig egymilliárd forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×