INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Szakítás életveszélyes sérülésekkel

InfoRádió / MTI
A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben - olvasható a vádhatóság közleményében.

A vádlott és élettársa, a sértett között az élettársi kapcsolat a vádbeli cselekményt megelőző időszakban megromlott, ezért a sértett a nagybátyja inkei családi házában 2015. július 2. napján 11 óra körüli időben közölte a vádlottal, hogy szakítani kíván vele és felszólította, hogy költözzön el.

A vádlott ekkor indulatba jött és egy alkalommal, nagy erővel, ököllel a földön ülő sértett arcát megütötte, aki a bántalmazás következtében oldalára dőlt. Ekkor a vádlott további 2 alkalommal, tenyérrel megütötte a sértett arcát, majd a földön fekvő sértettet 4 alkalommal, nagy erővel a hátán megrúgta. A bántalmazás zajára a sértett rokonai bementek szobába, ezt követően a vádlott a helyszínről eltávozott.

A sértettnek a bántalmazás következtében léprepedése, illetve az ágyéki csigolyáinak elmozdulás nélküli törése keletkezett, a sérült lépet műtéti úton eltávolították. A sértett a kórházi felvételnél közvetett jellegű életveszélyben volt, orvosi beavatkozás hiányában a halála is bekövetkezhetett volna.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a főügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A címlapról ajánljuk