eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Baleset az M7-esen - Nem jutott szennyeződés az autópályán kívülre

Nem jutott szennyeződés az M7-es autópályán kívülre a sztráda táskai pihenőhelyénél szerdán történt kamionbalesettel összefüggésben - mondta a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi és folyógazdálkodási osztályvezető-helyettese az MTI-nek pénteken.

Mosonyi Zoltán hangsúlyozta, hogy az elvégzett vizsgálatok alapján az út területén sem a talaj, sem a vizek nem szennyeződtek, mert a felborult üzemanyag-szállító kamionból kifolyt és el nem égett benzint felfogta az autópálya csapadékelvezető-rendszerébe épített olajfogó.

Az olajfogókat éppen azért alkalmazzák az autópályáknál, hogy ne engedjék a természetbe jutni a pályára, majd a csapadékkal az elvezető rendszerbe kerülő olajat és üzemanyagot - ismertette.

Megjegyezte: az M7-es érintett szakaszán található olajfogó tisztításáról már intézkedtek, hogy az a jövőben is el tudja látni a feladatát.

A 32 ezer liter üzemanyagot szállító kamion szerda délelőtt ütközött szalagkorlátnak, borult fel és gyulladt ki az autópálya Letenye felé vezető oldalán, a táskai pihenőhelynél. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt, a sztrádát mindkét irányban teljes szélességében le kellett zárni, a lángok elfojtásán harminchat tűzoltó több mint egy órán át dolgozott.

A katasztrófavédelem és a Magyar Közút tájékoztatása szerint a tűzben megsemmisült a kamion, megolvadt a szalagkorlát és az aszfalt, 1400 négyzetméternyi útfelületet kellett átlagosan öt-hat centiméteres vastagságban visszamarni és újraaszfaltozni.

A kárfelmérés még tart, csak az M7-es burkolatában a kiegészítő elemekben több tízmillió forint kár keletkezett.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×