eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Autóban maradt az indítókulcs - El is lopták nyomban

Nyitott autójában hagyta az indítókulcsot egy esztergomi férfi. A gépkocsit gyorsan ellopták, de hamar meg is került.

Mindössze két órán át élvezhette a járművezetést V. Krisztán. Egy személygépkocsival közlekedett Esztergomban fel és alá, melyet 2014. július 10-én a Nagy Duna sétány parkolójából tulajdonított el.

A sértett negyed órára hagyta felügyelet nélkül autóját, de mire visszatért a parkolóba, nem találta. Feljelentést tett az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A férfi 12 órakor lépett ki az épületből, de 10 perc múlva ismét a rendőrkapitányságon volt. Ezúttal már saját kocsijával érkezett.

A sértett a rendőröknek elmondta, hogy egy kereszteződés felé haladva meglátta a járművét, melyet egy fehér színű baseball sapkát viselő férfi vezetett. Leintette, mire az ismeretlen kiugrott a kocsiból és elszaladt. A rendőrkapitányság vezetője és egyik nyomozója a sértettet beültette egy szolgálati gépjárműbe és a tettes felkutatására indult vele. Néhány száz méterrel arrébb a férfi rámutatott egy fiatalemberre. A rendőrök elfogták és előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra.

V. Krisztián gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, ő lopta el az autót. A 26 éves férfi elmondta, hogy a Nagy Duna sétányon tartózkodott, mikor felfigyelt a járműre, melynek csomagtartóját a tulajdonos nem zárta le, az anyósülésen pedig ott volt egy indítókulcs. Mindez már elegendő volt ahhoz, hogy V. Krisztián éljen a kínálkozó lehetőséggel.

A gyanúsított egyébként bevallotta, hogy az autók a gyengéi, sosem tudott ellenállni, ha meglátott egy slusszkulcsot. Bár jogosítványt sosem szerzett, állítása szerint bármilyen járművet elvezetne. Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene a rendőrség. V. Krisztiánt az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság 2014. július 11-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×