eur:
389.26
usd:
361.43
bux:
68381.43
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fegyverarzenál a XIII. kerületben - a bankrobbantó még nincs meg

Lőfegyvereket és lőszereket találtak a rendőrök egy XIII. kerületi lakópark egyik teremgarázsában egy autóban. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója az InfoRádióban elmondta: két férfit őrizetbe vettek.

Bucsek Gábor tájékoztatott: a rendőrség kedden vizsgálta át az autót és ekkor végezték el a helyszíni szemlét is. A csaknem négy héttel ezelőtti Lehel utcai robbantás után létrehozott zöld számra érkezett a bejelentés, hogy a Marina parton láttak egy a keresetthez hasonló motorkerékpárt, a bejelentés ellenőrzésére mentek ki a rendőrök a helyszínre. Valóban találtak egy motorkerékpárt, de kizárták, hogy annak köze lenne a robbantásos bűncselekményhez.

A robbanószer-kereső kutya azonban megtalálta az autót, amelyben a felnyitás után tíz darab különböző kaliberű, hangtompítóval ellátott pisztolyra illetve sorozatlövő gépkarabélyra, füstgránátokra és több mint ezer darab lőszerre bukkantak.

Később a Terrorelhárítási Központ segítségével, két Pest megyei településen elfogtak két budapesti férfit, az ellenük folyó eljárásban azt kívánja feltárni a rendőrség, hogy honnan szerezték a férfiak a fegyvereket. Vizsgálják azt is, követtek-e el a fegyverekkel bűncselekményt. A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója azt is elmondta, egyelőre a rendőrség úgy látja, hogy a megtalált fegyvereknek, illetve a gyanúsítottaknak nincs köze a Lehel utcai robbantáshoz, de még tart a vizsgálat.

Bucsek Gábor közölte azt is: 580 fölötti bejelentés érkezett már a Lehel utcai robbantás ügyében élő zöld számra, több bűncselekményt sikerült is ezek alapján felderíteni.

A pénzintézeti robbantással kapcsolatban nagy erőkkel folyik továbbra is a nyomozás, több szál is azzal kecsegtet, hogy hamarosan megfejthetik a történteket - fogalmazott az InfoRádióban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×