eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Embercsempészeket vettek őrizetbe Csongrádban

Két nap alatt négy embercsempészt vettek őrizetbe Csongrád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel. Az embercsempészek tucatnyi koszovói és török állampolgárt akartak Nyugat-Európába juttatni.

Szenti Szabolcs elmondta, a rendőrök péntek reggel az 55-ös számú főúton egy szerbiai személygépkocsit állítottak meg, amelyben a sofőr mellett hét ember zsúfolódott össze. A járőrök megállapították, hogy a török és koszovói állampolgárok - köztük 3 gyermek - nem sokkal korábban illegálisan lépték át a zöldhatárt. A 32 éves szerbiai állampolgárságú sofőr pénzért Nyugat-Európába vitte volna őket. A gépkocsi vezetőjét őrizetbe vették és gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Egy nappal később a járőrök 6 embert fogtak el Ásotthalom külterületén, akik illegálisan lépték át a schengeni határt. A 4 koszovói határsértőt 2 szerbiai embercsempész segítette, akik fejenként 250 euróért vállalták, hogy megmutatják az utat a Nyugat-Európába tartó csoportnak. A rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették, és hétfőn bíróság elé állnak.

Nagylakon egy francia rendszámú személygépkocsi csomagterében megbújva találtak egy török asszonyt a közös ellenőrzést végző magyar és román rendőrök szombaton. A 39 éves nő azért rejtőzött el, mert nem rendelkezett schengeni vízummal és tartózkodási engedéllyel. Az őt csempésző 40 éves török férfit a román határőrizeti szervek őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×