eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Próbaúton lopta el az autókat, 19 év fegyházat kapott

Jogerősen 19 év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki próbaúton lopott el járműveket, illetve autóhirdetéseket adott fel, majd kirabolta az arra jelentkezőket.

Zólyomi Csilla tanácsa két évvel növelte a Tatabányai Törvényszék által első fokon kiszabott büntetést, a nyereségvágyból elkövetettség mellett előre kitervelt emberölés kísérletének minősítve, hogy a húszas évei közepén járó Jung Levente egy alkalommal rálőtt áldozatára, életveszélyes sérüléseket okozva neki.

A bíróság ezzel mind a vádlott felmentést, illetve enyhítést kérő indítványát elutasította, mind azt a vádhatósági beadványt, amely életfogytiglan kiszabását és annak kimondását kérte, hogy a férfi legkorábban 30 év letöltése után kerülhessen feltételesen szabadlábra.

A tárgyaláson elhangzott, a vádlott 2011 márciusától, öt hónapon át követte el a terhére rótt cselekményeket. Előbb egy kipróbálásra elkért motorral hajtott el, és a járművet még aznap eladta. Júniusban egy Skoda Superbet vitt el hasonló módszerrel. Akkor a kormányszerkezet ellenőrzésére hivatkozva kérte a kerék megmozgatására a tulajdonost, majd gázt adott.

Július elején egy használt járművek adás-vételi portálján hirdetett eladásra egy luxusterepjárót. Az egyik érdeklődőt telefonon megfenyegetve arra bírta rá, hogy félmillió forintot hátrahagyva távozzon, egy másik vevőjelöltet pedig azzal próbált egymillió forint átadására rávenni, hogy azt állította, távcsöves puskával figyelik őket. Előbbi fenyegetése sikerrel járt, a második áldozat elmenekült.

Ezt követően egy használtautó-kereskedőt csalt egy elhagyatott helyre. Miután kétszer rálőtt, életveszélyes sérüléseket okozva neki, arra kényszerítette, hogy adja át övtáskáját, benne 1 millió 750 ezer forinttal. Az ellene folyó eljárásban a férfi hamisan vádolta meg egyik korábbi áldozatát, mondván, az társaival életveszélyesen megfenyegette őt, s ezzel vette rá a terhére rótt súlyos bűncselekmények elkövetésére.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×