eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szolnoki gyilkosság: először nem a gyanúsítottat fogták el

A név és a személyleírás hasonlósága miatt egy ártatlan férfin is rajtaütöttek a rendőrök, mielőtt hétfő este Szolnokon elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint fél nappal korábban megölt egy vállalkozót a városban - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Pásztorné Kovács Ágnes az MTI információit megerősítve elmondta: a név és a személyleírás hasonlósága miatt hétfő délelőtt valóban egy másik férfit fogtak el a megyeszékhely Fácán utcájában, ahol egy időre a környéket is lezárták. Az akció helyszínén hétfő délben azért tartottak sajtótájékoztatót, mert akkor még úgy tudták: a tettes került rendőrkézre.

Hangsúlyozta: a Terrorelhárítási Központ munkatársaival, illetve kommandósokkal megerősített rendőröknek nem volt mérlegelési lehetőségük. Tudták, egy olyan férfit keresnek a csaknem 80 ezer lakosú nagyvárosban, aki fegyverrel embert ölt és menekül. Így az adott pillanatban rendelkezésükre álló adatok összességét figyelembe véve, azokból kiindulva a tévedés kockázatát is vállalniuk kellett a tettes mielőbbi kézre kerítése érdekében.

Rámutatott: a Fácán utcai akció elvont ugyan rendőri erőket az üldözéstől, ám nem akadályozta az ez idő alatt is több szálon folyó nyomozást. Ennek eredményeként a gyilkosság után alig 11 órával Szolnok belvárosában, a Fiumei utcában, nem sokkal este fél nyolc után egy járőr felismerte a tényleges elkövetőt, akit rövid üldözést követően elfogtak a rendőrök.

A 49 éves T. István jelenleg őrizetben van, előzetes letartóztatásba helyezéséről szerdán dönt a Szolnoki Törvényszék.

A nyomozás eddigi adatai szerint a feltételezett elkövető a sértett Hunyadi utcai otthonában lelőtte az 52 éves házigazdát, aki a helyszínen életét vesztette. A házigazda felesége könnyebb sérüléseket szenvedett, neki sikerült elmenekülnie: kiugrott az ablakon, és átszaladt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közeli épületébe, ahonnan a biztonsági őr értesítette a rendőrséget. A tettes robogóval hagyta el a helyszínt.

Az MTI helyszíni információk alapján úgy tudja, a bűncselekmény áldozata egy helyi vállalkozó, aki autója eladása miatt várta a jármű iránt érdeklődő ismerősét hétfő délelőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×