eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Életfogytiglanra ítélték egy mexikói drogkartell alvezérét Amerikában

Többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy amerikai bíróság a Juárez mexikói drogkartell egyik helyi vezetőjét, aki beismerte, hogy több mint 1500 ember megölését rendelte el. A 34 éves vádlott, José Antonio Acosta Hernández bűnösnek vallotta magát a texasi El Paso bírósága előtt.

Az egykori rendőrt a Texas állammal határos észak-mexikói állam, Chihuahua azonos nevű székhelyén fogták el tavaly júliusban, és alig három hete adták át az amerikai hatóságoknak.

Elfogása után Felipe Calderón mexikói elnök Twitter-bejegyzésében azt írta, "súlyos csapást" mértek a Chihuahua állam legnagyobb városában, Ciudad Juárezben működő szervezett bűnözésre.

Acosta részt vett 2010 márciusában a Ciudad Juárez-i amerikai konzul, Leslie Ann Enriquez megölésében.

A férfit 2008-tól a Juárez kartell helyi főnöke volt Chihuahuában és Ciudad Juárezben. A kartell akkoriban véres háborút vívott egy rivális bűnszervezettel, a Sinaloa kábítószer-kartellel. 2008 és 2011 között csaknem tízezer halálos áldozata volt Ciudad Juárezben a kábítószer-kereskedelemmel és -csempészettel összefüggő erőszaknak.

Michele Leonhart, az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) főnöke hidegvérű gyilkosnak nevezte az elítélt mexikóit, akinek a fejére annak idején 1,2 millió dolláros vérdíjat tűztek ki a mexikói hatóságok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×