eur:
389.52
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Feljelentést tesz az MTVA a Duna TV egyes szerződéseivel kapcsolatban

Feljelentést tesz a Duna Televízió Zrt. által 2010-ben, Cselényi László elnökségi időszaka alatt megkötött egyes műsorgyártási szerződések vonatkozásában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója. Az alap kommunikációs igazgatója azt közölte: mintegy 8 cég lehet érintett az ügyben.

Cserháti Ágnes szóvivő közleménye szerint Böröcz István Kálomista Gábor producerrel közösen, a Fővárosi Főügyészségen teszi meg feljelentését.

Az MTVA hamarosan részletes tájékoztatást ad a közszolgálati médiában lefolytatott vizsgálatokról - melyek egyaránt érintették a Duna Televízió akkori vezetése valamint az általa megbízott, a valódi producerek és a Duna Televízió közé beékelt "fantom cégek" felelősségét -, illetve a feljelentések tartalmáról - olvasható a közleményben.

Az MTVA kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: mintegy 8 olyan cég lehet érintett az ügyben, amely a Duna TV-vel kötött műsorkészítési szerződést, ám a filmeket más vállalkozással gyártatta le, az eredetileg vállalt összeg 30-40 százalékáért.

Szabó László hozzátette: a televízió a tavaly kapott plusztámogatásból mintegy másfél milliárd forintot fordított összesen 11 fikciós vagy dokumentumfilm legyártatására. A produkciók valódi elkészítőinek egy része legyártotta a megrendelt alkotást, míg vannak olyan műsorok, amelyek nem készültek el.

A kommunikációs igazgató elmondta: a gyártók között van olyan, amely az elkészítés ellenére sem jutott hozzá a neki járó pénzhez, annak ellenére, hogy a Duna Televízió a közbeiktatott cégekkel kötött szerződési összeg 90 százalékát előfinanszírozásban kifizette.

A vitatható szerződések kapcsán a Duna TV tavaly két ügyben bírósághoz fordult, és mindkét esetben jogerősen megnyerte a pert. Mivel a szerződések január 1. óta az MTVA-ra szálltak, az alap indított belső vizsgálatokat az ügyben, amelyek eredménye alapján fordul most a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója az egyik károsult producerrel, Kálomista Gáborral az ügyészséghez, és ha kell a bírósághoz is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×