eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

A kislétai romakislány máig sem heverte ki a támadást

Nem azonosította támadóit és nem emlékszik a történtekre az a kislétai kislány, akit kit két évvel ezelőtt, a roma holokauszt emléknapjának éjszakáján sebesítettek meg otthonában, édesanyját pedig több lövéssel megölték.

Az általános iskolából ezen nyáron ballagó Tímea először beszélt a tragédiáról az MTI-nek. A romák elleni támadássorozat utolsó cselekményének számító támadásban életveszélyes, maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett.

Testébe mintegy százötven sörétszem fúródott, roncsolva nyakát, arcát, koponyáját, mellkasát és felsőkarját. Csaknem öt órán át feküdt jórészt eszméletlenül, amikor az egyik rokona rátalált. 45 éves édesanyjára két sörétes fegyverből összesen öt lövést adtak le, ő azonnal meghalt. A kislány elmondta, hogy ma is pszichológushoz jár, nem tudja feldolgoznia történteket.

A kislétai gyilkossággal - és a további nyolc, romák elleni, összesen hat halálos áldozatot és öt súlyos sebesültet követelő támadással - négy debreceni férfit vádolnak. Büntetőperük március végén kezdődött a Pest Megyei Bíróságon. A vádlottakat, akik már a következő támadásukra készültek, a kislétai gyilkosság után 19 nappal fogták el egy debreceni szórakozóhelyen.

Címlapról ajánljuk

időjárás
Irány a vízpart!

Közeledik Magyarország első idei hőhulláma, kapunk egy kis kóstolót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Vadonatúj békejavaslat érkezett, kiverheti a biztosítékot Putyinnál egy új tervezet – Háborús híreink vasárnap

Vadonatúj békejavaslat érkezett, kiverheti a biztosítékot Putyinnál egy új tervezet – Háborús híreink vasárnap

Tegnap Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy ki kell szélesíteni az ukrajnai békefolyamatban résztvevő országok körét, míg Giorgia Meloni olasz kormányfő a G7-országcsoport nevében arra szólított fel, hogy a nyári párizsi olimpia idejére világszerte szüntessék be a harcokat a háborús övezetekben. Eközben az is kiderült, hogy az unió tagállamai egyelőre nem vesznek részt közvetlenül az 50 milliárd dolláros ukrajnai hitelben, amelyet a G7 csoport a befagyasztott orosz vagyonból származó bevételekből finanszírozna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×