INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Tállyán is verik a polgármestert

InfoRádió / MTI
Két nő és egy helybéli férfi összeverekedett - előzetes szóváltást követően - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán, a szerencsi rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a két nővel szemben - tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: az eset pénteken, az esti órákban történt, ekkor a két nő és egy helybéli férfi - előzetes szóváltást követően - kölcsönösen bántalmazta egymást.

Hozzátette: az elsődleges adatok szerint a szerencsi rendőrkapitányság hétfőn elfogultságot jelent majd be a megyei rendőr-főkapitányság felé, amely ha indokoltnak tartja, kijelöli az új eljáró hatóságot az ügyben.

Az MTI információi szerint Osika József (független), Tállya polgármestere keveredett összetűzésbe a két nővel. Pénteken ugyanis önkormányzati ülés volt a településen, ezután - amikor a polgármester már épp zárta az ajtókat -, megjelent a két nő, akik az ülésről készült jegyzőkönyvet akarták elkérni.

A testületi ülés nyilvános volt, így a polgármester jelezte, meg is kapják, de még hangfelvételen van, tehát meg kell várniuk, míg elkészül ennek leirata. Ezután alakult ki a szóváltás, majd a bántalmazás.

A rendőrök megállapítása szerint a nők esetében a könnyű testi sértés valósult meg, ők viszont hivatalos személy elleni erőszakot követtek el. Mivel utóbbi a súlyosabb bűncselekmény, az eljárás e címszó alatt indult.

A címlapról ajánljuk