INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Tanúmeghallgatás a romagyilkosságok tárgyalásán

InfoRádió / MTI
Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása kedden a Pest Megyei Bíróságon. A negyedrendű vádlott, Csontos István kirendelt védőjének késése miatt a tárgyalás mintegy kétórás csúszással kezdődött meg, Barcsi Istvánt egy másik ügyvéd helyettesítette.

Fehérné Nyalka Éva Edit a tanúk padján arról beszélt, hogyan és mikor ismerte meg a vádlottakat, milyen kapcsolatban állt velük. Az asszony a támadássorozattal vádolt férfiak munkáltatója volt a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen; a vádlottakat itt fogták el 2009. augusztus 21-én. A feltételezett elkövetőkkel együtt akkor a nőt is előállították a rendőrök, de a bűncselekmény-sorozat felderítésében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda a tanúkénti kihallgatása után szabadon engedte.

Miszori László tanácsvezető bíró közölte, hogy a következő tárgyalási napokon a 12 vádpontból melyik cselekményeket tárgyalja, jelezve: a két utolsó, a 2009. április 22-i tiszalöki és a 2009. augusztus 3-i kislétai gyilkosság körülményeit csak ősszel tárgyalják.

A címlapról ajánljuk