eur:
389.67
usd:
363.15
bux:
68207.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hat év fegyházra ítélték a horvát heroincsempészt

Csaknem 12 kilónyi heroint próbált gépkocsival Magyarországon át Olaszországba csempészni egy horvát férfi, akit - távollétében - jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla

A 24 téglalap alakú csomagban, a férfi által bérelt személygépkocsi hátsó lökhárítója mögött elrejtett drogot 2009. február 26-án fedezték föl a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen.

A 38 esztendős férfi - aki 500 eurót kapott volna megbízóitól a fuvarért - azzal védekezett, nem tudta, hogy heroint szállít, azt hitte, ékszer a csempészáru. Védekezését az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság el is fogadta, és felmentette a kábítószerrel visszaélés bűntettének vádja alól. A táblabíróság szerint azonban tisztában volt vele, hogy drogot rejt az autó.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedéssel indult a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×